25 Ekim 2016

Hey Zorluk! Sana Çok Teşekkür Ederim


Çoğu insan hayatlarında karşılaştıkları zorluklardan şikayet ederler. Zorlukların, hayatlarını zora soktuğunu düşünerek pek onlarla karşılaşmak istemezler. Aslında zorluklar, değerlendirebilen insanlar için birer fırsata dönüşebilir. Ama nasıl?

Zorluklar, insanları değişime ve gelişime zorlarlar. İnsan, zorluklarla mücadele ederek olgunlaşır ve güçlenir. Daha karakterli ve iradeli olur. Zorluklarla mücadele o insanda aklı, çare bulmayı, sabrı, cesareti ve sezgiyi tetikler ve böylece paha biçilmez özellikler kazanır insan. Eğer, isteklerine kolayca ulaşırsa karakteri zayıflar ve iradesi güçsüz kalır.

Zorluklarla karşılaştığınız zaman daha önce yaşamış olduğunuz sıkıntıları hatırlayıp "Daha önce bunlarla başa çıkabilmiştim. Şimdiki zorluk ise bundan daha hafif bunu halledebilirim" diyebilirsiniz. Böyle yaptığınız an o zorluğun ne kadar küçüldüğünü göreceksiniz.

Kaptanın Ustalığı Durgun Suda Belli Olmaz

Başarıların değeri, onun uğrunda katlanılan zorluklar nispetindedir. Zorluk ne kadar büyük olursa başarı da o kadar tadından yenmez olur. Düşünün ki İstanbul'u fethetmenin zorluğu 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet'i gemileri karadan yürütmeye zorlamış ve onu cihan fatihi yapmıştı. Karşısındaki ordunun çokluğu da Tarık Bin Ziyad'ı gemileri yakmaya zorlamış ve o da Endülüs'ü fethetmişti.

Hepiniz filmlerde görmüşsünüzdür ve gerçek hayatta da böyledir. Her şeye rahatlıkla ulaşan zengin bir insan önündeki pastadan lezzet alamazken akşama kadar zorluklarla mücadele eden fakir bir insan içtiği bir tas çorbadan büyük bir lezzet alır.

Başarı Merdivenlerine Eller Cepte Tırmanılmaz

Unutmayın ki başarı merdivenlerine eller cepte tırmanılmaz. Zeytin, zeytinyağı haline gelinceye kadar ne cenderelerden geçer, tohum başağa yürüyünceye kadar toprak altında ve üstünde ne zorluklarla karşılaşır. Bir hamile kadın bebeğini ne zahmetlerle karnında taşır ve sonunda büyük bir sancıyla bebeğini doğurur. Elmaslar, yerin binlerce metre altında ne tazyikler altında oluşurlar. Arılar, o muhteşem balı yapabilmek için binlerce çiçeğe konarlar.

Evet, her başarının altında bir zahmet yatar. Ateşe atılan topraklı altının saflaştığı gibi hayat ta çekilen zorluklarla saflaşır ve insan kemale doğru yürür. İnsan böylece parayla satın alamayacağı çok önemli özellikler kazanır.






0 yorum :

Yorum Gönder