1 Ekim 2016

Azmine Sarıl Sımsıkı Bak Ne Olursun


Değerli Okuyucularım,

Bugün sizlerle hayatta başarılı olmak isteyen bir insanın sahip olması gereken en önemli özelliklerden olan azim konusunu ele alacağım. Eğer bu özelliğe sahip olabilirsek hayatta ne kadar yenilgi yaşarsak yaşayalım her defasında yerimizden doğrulmasını bileceğiz.

Azimle Yukarılara Tırman

Hepimiz, büyük ve başarılı insanların geldikleri yerlere hayranlıkla bakar keşke bizlerde onların yerinde olsak diye düşünürüz. Oysa o insanlar geldikleri yerlere bir anda gelmiş değillerdir. Onlar, diğerleri uyurken geceleri azimle yukarılara tırmanmaya çalışan insanlardır.

Bir insan kabiliyetli olabilir. Ancak onda azim yoksa başarılı olmasına imkan yoktur. Buna siz de tanıklık etmişsinizdir. Okuldayken çok kabiliyetli arkadaşlarım vardı. Ama azimleri olmadığı için bir yerlere gelememişlerdi.

Bir insan eğitimli de olabilir. Dünyamızda başarısız eğitimli insanlardan epey var. Ama başarıyı getiren şey salt eğitim değil azim ve ısrardır.

Kurbağa Gibi Azimli Ol

Size bu konuda güzel bir hikaye anlatayım;

Nasıl olmuşsa iki kurbağa süt dolu bir kabın içine düşmüşler. Ne kadar çırpınsalar da bir türlü kabın içinden çıkamamışlar. Kurbağalardan biri ümitsizliğe kapılarak "ne yaparsam yapayım buradan kurtulamam" deyip kendini kabın içine bırakmış ve boğulmuş.

Diğer kurbağa ise azmini hiç yitirmemiş. Sürekli zıplamış ve bağırmış. Belki biri gelir beni kurtarır diye düşünmüş. Bayağı bir müddet böyle zıpladıktan sonra tam ümidini yitiriyormuş ki içinde zıpladığı süt, çalkalanmadan sebep kaymak bağlamış. Kurbağa da o kaymağın üstünde kalarak batmaktan kurtulmuş ve sıçrayarak kendini dışarı atıvermiş.

Ne mutlu her türlü zorluğa rağmen azmine sımsıkı sarılıp hayat mücadelesinden vaçgeçmeyenlere!




0 yorum :

Yorum Gönder