11 Ekim 2016

Bugün, Dünya Kız Çocukları Günü


Evet, bugün 11 Ekim, Dünya Kız Çocukları Günü. Kız çocuklarının yaşadığı ayrımcılıklara ve zorluklara dikkat çekilmesi için ülkemizin de gayretleriyle dünya'da böyle bir gün ilan edilmiş. Ben de bu vesileyle bir kız babası olarak düşüncelerimi ifade edeyim istedim.

Kız çocukları, şefkatin ve merhametin ete kemiğe büründüğü sembolleridir. Nezaketin, letafetin ve haya'nın en çok kendilerine yakıştığı birer şebnem tanesidir onlar. Hoyratlığın, zorbalığın, gücün egemen olduğu bir çağda, varlıklarıyla bizi sevgiye, merhamete çağıran, hayatı sadece maddi yanlarıyla değil de manevi yönleriyle de yaşamaya çağıran birer şefkat abidesidir onlar.

Peygamberin dilinde, ileride cennetin ayakları altına serileceği saadetli insanlardır onlar. Sevgi ve merhametle dopdolu kaselerini cömertçe diğer insanlara sunan, nezaketleriyle bizlere kaybettiğimiz inceliği hatırlatan, letafetleriyle bizlere tebessüm eden, maddeden ziyade manaya yakın duran, bedenimizin kalbi ve ruhu gibidir onlar. 

Maddenin ardında var olan manaya dikkat çeken, sevgisiz ve merhametsiz bir dünya'ya karşı kollarını açıp burası çıkmaz sokak diyen, insanlığın kurtuluşunun madde'de değil manada olduğunu haykıran minik kalplerdir onlar.

Velhasıl, erkek çocuklarıyla birlikte bir anne babanın canlarının yongası, göz bebekleri ve evlerinin neşesidir onlar. 

Kız çocuklarımız ne kadar güçlü olursa, ne kadar yarınlara güvenle bakabilirse, toplumda o kadar güçlü olacak ve yarınlara emin adımlarla yürüyecektir.

Öyleyse gelin, bu minik kalplere sahip çıkalım, bu çiçekleri susuz bırakmayalım, onları bugünlere göre değil yarınlara göre yetiştirelim. Aksi takdirde, içinde yaşadığımız şu dünya, içinde sevginin ve merhametin olmadığı bir çöle dönecektir.


0 yorum :

Yorum Gönder