5 Ekim 2016

Dikkat Et! Yediğin Bal Zehirli


Değerli Okuyucularım,


Bu blogumda sizlerle genellikle gündelik hayatın gelip geçici meselelerini değil de ebedi hayatımızı ilgilendiren konuları ele almaya çalışıyorum. 70-80 senelik hayatımızı ilgilendiren gündelik meseleler dünya ile beraber gidecektir ama ebedi hayatımızı ilgilendiren konular bizi ebedi saadete götüren birer binek olacaktır. İnsan için önemli olan da budur bence.

Köşk mü İstersin Oyuncak mı?

Size, yanıbaşınızda şöyle bir oyuncak var. Şurada da sizi bekleyen muhteşem bir köşk var desem herhalde oyuncak yerine köşke doğru koşarsınız. Ama insanların günümüzdeki hallerine ve yaşantılarına bakılacak olursa çoğu kişinin oyuncak mesabesinde olan dünya'yı tercih ettiğini görürüz. Oysa, peşinden koştuğumuz dünya bizi bırakıp gitmektedir. Her kutladığımız doğum günü bizim bir yıl daha yaşlandığımızı, kabre bir adım daha yaklaştığımızı söylemektedir. Kabristanlarda şu anda dünya'da yaşayan insanlardan kat be kat daha fazlası yatmaktadır ve işin garip noktası da şu ki yerin altındakilerin pişman olduğu şeyler için yerin üstündekiler birbirini kırıp geçirmektedir.

Rabbimiz, Kur'an'da "Dünya hayatı ancak oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hala akıllanmayacak mısınız?" (En'am Suresi 32. ayet meali) demekte bizi dünya hayatının oyun ve eğlence ahiret hayatının ise daha hayırlı olduğunu düşünmemiz konusunda aklımızı kullanmaya çağırmaktadır.

Dünya zehirli bal gibidir. İnsan ondan tattıkça daha da yemek ister ama o zehirli balın kendisini adım adım ölüme götürdüğünün farkında değildir.

Yazılı Yapıyorum Çıkarın Kağıtları

İnsan, dünya'dan elbette ki nasibini almalı ama nasibini aldıktan sonra tüm gücüyle ahiret yurdunu kazanmak için uğraşmalıdır. Nasıl ki, bir öğretmen öğrencileri yazılı yapsa ve onlara dese ki yazılının süresi belli değil her an kağıdınızı alabilirim. O ana kadar cevapladığınız sorulara göre ya kalacaksınız ya da geçeceksiniz dese herhalde tüm öğrenciler hemen yazılı kağıtlarını sağa sola bakınmadan cevaplamaya girişirlerdi.

İşte insanın da ebedi hayatının Cennette mi yoksa Cehennemde mi geçeceği bizim için süresi belli olmayan şu dünya imtihanında vereceği cevaplara bağlıdır. Öyleyse, gündelik meselelere çok takılmadan, dünya'nın ancak bir oyun ve eğlence olduğunu aklımızdan çıkarmadan Rabbimizin bize verdiği ömür sermayesini O'nun rızasını ve cenneti peylemekte kullanmalıyız.

Ne mutlu ölmeden önce uyanıp hakiki Dost ve yurt için çaba gösteren akıllı insanlara!






0 yorum :

Yorum Gönder