1 Eylül 2016

En Büyük Ünvan Kulluk


Ben Doktorum Peki Ya Sen?

Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Bugün vesilesiyle dünyanın her yerine barışın hakim olmasını temenni ediyoruz. Ama barışık yaşamamız gereken birisi daha var. Kim o acaba?

Bizler hayata doğarken, hiçbir şeyimiz yok olarak doğarız. Zamanla, bilgimiz, tecrübemiz ve kazandığımız sınavlarla bazı ünvanlar ediniriz. Artık bize Ahmet, Mehmet, Ayşe diye hitap edilmez ve Doktor Ahmet Bey, Mühendis Mehmet Bey ve Öğretmen Ayşe Hanım diye hitap edilmeye başlanır. Buraya kadar bir sıkıntı yok elbette ama ne zaman ki bu ünvanlar bize doğarken verilen ünvanın önüne geçerse ve onunla barışık yaşamazsak işte o zaman sıkıntılar baş gösterir. Nedir o? Kulluk.

En Büyük Ünvan Kulluk

Evet ne zaman ki meslek ünvanlarımıza gösterdiğimiz ilgiyi, ihtimamı kulluk ünvanımıza göstermezsek o zaman kaybetmeye başlarız. Ne demek mi istiyorum? Hepimiz bu ünvanlarımızı kazanmak ve devam ettirmek için çeşitli kurslar alır, zamanımızı harcar ve para sarfederiz. Bütün bunlar bizim en fazla 60-70 sene geçimimizi sağlayacak mesleklerimiz içindir. Oysa kulluk ünvanı hakkıyla kazanıldığı zaman insanı ebediyen cennet saraylarına, cuma yamaçlarına, Peygamber komşuluğuna, Allah'ın cemalini seyretmeye ve O'nun rızasına götürür. En büyük kazanç ta bu değil midir zaten. Bir tarafta lezzetleri elemlerle, hastalıklarla, musibetlerle karışık 60-70 senelik bir hayat bir taraftan ise hiç elemsiz sonsuz bir hayat.

En Büyük Yatırım Nereye?

Dolayısıyla insan hayatındaki en büyük yatırımları kulluğuna yapmalıdır. Seminerlere harcadığı zaman kadar, kulluğun temel özellikleri olan ibadet, samimiyet, cömertlik, tevazu, cesaret, yumuşak başlılık, vefa, sadakat, herkesle iyi geçinme gibi iyi huyları kazanmak ve karakterini bunlarla örgülemek için zamanını harcamalıdır. Hem bunları kazanmak için öyle masraflara girmesine de gerek yoktur. Bu konuda en büyük rehber ve kulların baştacı olan Peygamber Efendimize (SAV) bakması ve Kitabımızın yapraklarını açması yeterlidir.







0 yorum :

Yorum Gönder