16 Eylül 2016

Bir Zeytinyağı ile Suyun Hikayesi


Değerli okuyucularım, bugün sizlerle zeytinyağı ile suyun hikayesini paylaşmak istiyorum;

Hey Zeytinyağı! Sen Neden Benden Üsttesin?

Bilirsiniz bir bardakta zeytinyağı ile su karışık durmazlar ve zeytinyağı hep üste çıkar. Birgün su bu durumdan şikayetçi olmuş ve zeytinyağına demiş ki; Ben ki tüm canlılar ve bitkiler benimle hayat bulurken sen nasıl oluyor da benim üstüme çıkabiliyorsun demiş. 

Zeytinyağı demiş ki; insanlar beni ağaçtan ne zahmetlerle toplarlar, beni ağaçtan alıp değirmenlerde sıkarlar, yağ haline gelinceye kadar ne zahmetlerden geçerim, peki sen ne zahmetine katlandın ki benim gibi üstte olmak istiyorsun der.

Peki sen hangi zahmete katlandın ki üstte olmayı diliyorsun

Hayat ta böyledir aslında. İnsanlar sıkıntı çekmeden nimetlere sahip olmak isterler ama bu imtihan dünyasında "ne kadar zahmet o kadar rahmet" prensibi vardır. Bir insanın hayatında zorluk ve zahmet yoksa o insan kendini geliştirecek dinamiklerden yoksun demektir. İnsan hayatta karşılaştığı zorluklara gösterdiği olumlu tavırla kendini kıvama eriştirir ve kamil insan olma yolunda dev adımlar atar. Peki kıvama ermek ve kamil insan olma neden bu kadar önemlidir?

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi şu an içinde bulunduğumuz hayat, zevk-ü safası sürülecek kadar uzun bir hayat değildir. Ortalama ömrü 70 sene olarak düşünürsek, 15 senesi çocuklukta geçen, 20 senesi işte-güçte geçen, 20 senesi uykuda geçen, son 10 senesi de hastalıklarla, gözün iyi görmez, kulağın duymaz bir şekilde geçen bir hayattan geriye ne kalır ki safası sürülebilsin.

Herşey O'nun İçin

Evet, herşey O'na yani Rabbimize daha iyi bir konumda kulluk yapabilmek içindir. İnsan gibi eşref-i mahlukat olan bir varlık ne kadar çok kendini kulluk yolunda geliştirirse o kadar çok Allah'ı gösteren bir ayna olur ve değeri O'nun katında o kadar artar.

İşte insan hayatta sıkıntılara O'nun için katlandıkça, dövülen demirin tavını bulduğu gibi kıvamını bulur ve kemale erer.

Ne mutlu bu dünyanın mihnetlerine aldırış etmeyip bakışlarını her daim Sevgiliden ayırmayanlara!!!




0 yorum :

Yorum Gönder