21 Eylül 2016

Bir Dost mu Arıyorsunuz?


Evet, bir dost mu arıyorsunuz? Her zaman sizin iyiliğinizi isteyen, siz ona kızsanız da size kızmayan, hep size yanlışlarınızı düzeltmeniz için zaman tanıyan ve yollar gösteren, iyi günde de kötü günde de hep yanınızda olan, size şah damarınızdan daha yakın olan bir dost. Anladınız sanırım o dostun kim olduğunu. Evet o dost Allah'tır.

Allah, İman Edenlerin Dostudur

Hayatta herşey istediğimiz gibi gitmez. Kalp grafiği gibi iniş çıkışlarla doludur hayat. Çeşitli zorluklarla karşılarız hayat yolunda. Maddi-manevi sıkıntılar üst üste gelir bazen. Boğulacak gibi oluruz adeta. En yakın bildiğiniz kişiler dahi size sırtlarını dönerler. Nereye baksanız ekşiyen yüzler görürsünüz. Umut ettiğiniz kapılar bir bir yüzünüze kapanır. Koca dünya sanki küçülmüş de sadece sizin sığabildiğiniz bir tabut olmuştur adeta.

İşte tam burada imdadımıza gerçek bir dost yetişir. Bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan, Hz. İbrahim'i (as) ateşten kurtaran, Hz. Nuh'u(as) boğulmaktan kurtaran, Hz. Yunus (as)'ı balığın karnından kurtaran, Hz. İsa'yı (as) çarmıhtan kurtaran ve Efendimiz Hz. Muhammed'i (sav) müşriklerin elinden kurtaran ve daha nice Allah dostlarının ve müminlerin hep yanında olan bir dost. O da Allah'tır.

Dünyada Herşey İmtihan Boyutlu Gerçekleşir

Bize böyle bir dost olan Rabbimiz varken başımıza gelen sıkıntılara bazen anlam veremeyebiliriz. Oysa herşey bizim hayrımızadır. Nasıl ki askerdeyken çeşitli eğitimlerden geçeriz. Yoruluruz, uykusuz kalırız ama herşey bizim daha iyi asker olup vatanı daha iyi savunmamız içindir.

Aynen öyle de, hayatta başımıza gelen zorluklar bizi olgunlaştırıp öteki dünyaya hazırlamak, ecirlerimizi artırmak ve insan madenini ortaya çıkarmak içindir. Bu imtihanlar sonunda kimin kömür, bakır, altın ve elmas olduğu ortaya çıkar ve herkes ötelerde buna göre bir yer bulur kendisine.

Öyleyse Niçin Üzülüyorsun ki?

Böyle bir dostumuz varken bize düşen şey, nasıl ki anne çocuğunun iyileşmesi için ona acı ilaç veriyorsa, başımıza gelen musibetlerin ve zorlukların bizim hayrımıza verildiğini düşünüp üzülmemek ve sabretmektir.

Ne mutlu şu bulanık bir damlaya aldanmayıp berrak ahiret okyanusuna kulaç atanlara!!!


0 yorum :

Yorum Gönder