31 Ağustos 2016

Hayat Gemisi


Hayat Gemisinde Yolculuk

Gelin bugün sizlerle "Hayat Gemisinde Yolculuk" edenlerle ilgili düşündürücü bir hikaye paylaşalım ve sonunda almamız gereken dersleri çıkaralım;

Haydi Adaya Yanaşıyoruz!!!


Vaktin birinde büyük bir gemi içindeki yolcularla birlikte bir adaya yanaşır. Geminin kaptanı yolculara seslenir; "Ada'da en acil ihtiyaçlarınızı görün, fazla zamanımız yok geminin sireni çalınca hemen kalkacağız". Yolcular Ada'ya inerler. İlk grup yolcular Ada'da en acil ihtiyaçlarını görüp hemen gemiye geri dönerler. Dolayısıyla gemideki en iyi yerlere onlar otururlar.

İkinci grup yolcular ise Ada'nın güzelliklerine takılıp orada biraz eğlenirler, geminin sirenini duyunca hemen apar topar gemiye koşarlar ve zorlukla gemiye binerler. Önceki yolculara göre biraz orta sınıf yerlere otururlar.

Son grup yolcu ise, Ada'nın güzeliklerine o kadar çok dalarlar ki geminin sirenini hiç duymazlar ve Ada'daki vahşi hayvanlara yem olurlar.

Peki, Sen Hangi Gruptansın?


Evet, şimdi bu hikayedeki yolculara biraz göz atalım; ilk grup yolcu şu dünya gemisinin kaptanının sözüne kulak kesilip dinlerler ve mükemmel bir kulluk yapıp O'nun hoşnutluğunu kazanırlar. Dolayısıyla en yüksek cennetler de onların olur. 

İkinci grup yolcu ise, dünyanın güzelliklerine takılırlar, kulluklarını tam yapamazlar, bazen itaatkar bazen de asidirler. Ama kaptanın sözünü bir şekilde dinlemişlerdir. Sonunda onlar da cennetlerde kendilerine yer bulurlar.

Son grup yolcu ise dünya gemisinin sahibinin sözünü hiç dinlemezler. Bunlar Allah'a inanmayan insanlardır. Tamamen dünyaya dalıp gitmişlerdir. Dolayısıyla kulluk ta yapmazlar ve sonunda Allah'ın gadabını kazanıp ötelerde bedbahtlık yurduna giderler.

Ne Mutlu Onlara!!!


Ne mutlu Dünya'nın bir imtihan yeri, bir kabiliyetleri geliştirme yeri, yaratıldığı konumunun hakkını verme yeri ve az bir gölgelik yeri olduğunu bilip ona göre yaşayanlara!!! 




0 yorum :

Yorum Gönder